2013. szeptember 12., csütörtök

Kincses Kosár

AnnaGréta első kincses kosara nem sikerült valami fényesen, de ma jött el a napja, hogy kicsit megreformáljam. A kincses kosár lényege, hogy egy helyre gyűjtsek olyan használati vagy természetes anyagból készült tárgyakat, amiket AnniPanni önállóan felfedezhet. Persze általában mellette ülök, de mivel az ördög nem alszik, az első kosarának tartalma inkább csak biztonságosabb elemeket tartalmaz. Mivel még nem pakol ki be önállóan (hiszen nem ül) így én adogatom neki a kosárkából a felfedezésre váró dolgokat. Mindegyikről elmesélem, hogy milyen anyagból van, és hogy mire használjuk :) Eztán hagyom kibontakozni, és csak csendben figyelem (vagy írom az emlékkönyvét, erről egy későbbi bejegyzésben mesélek) És íme a kosár:




A tartalma:

- fa kocka, henger és egy zsinóron fa gömbök (bábuk) Így fedezheti fel a különböző formákat. Mindegyik kis kezekre van méretezve.

- textilből szalagok (egyenlőre csak 2 különböző anyagból, megcsomózva, mert úgy könnyebb megragadni) egy textil babzsák-labda, és persze egy plüss majom kis rágókával 

- üvegből egy kis mécsestartó és egy sótartó (alaposan kimosva, és persze jó vastag falú üveg, lehetetlen kis mancsoknak széttörni)

- fémből csak egy cukorka tartó doboz van, a kiskanalat kivettem, mert igencsak alkalmas rá, hogy Anna kiszúrja vele a szemét

- műanyagból egy golflabda, a tapi-zacsi (erről már volt szó korábban) és egy macskajáték (ami soha nem látott macskát, de van egy kis csörgő benne, így csilingel ha picit is megmozdul. Mondanom sem kell, ez Anna kedvence)

FONTOS!!

A tárgyak olyan nagyok legyenek, hogy ne tudja őket a baba lenyelni!
Ne legyen éles vagy szúró része.
Ne legyen veszélyes akkor sem, ha a baba szájba veszi (mérgező festék, apró részek amiket lenyelhet)


AJÁNLOTT TÁRGYAK:
- fából, fémből, anyagból, bőrből, egyéb természetes anyagokból, például:
- fakanál
- méz csepegtető
- szivacs
- építő kockák
- fém pogácsaszaggató, vagy kiszúró forma
- csengettyű
- fa csipeszek
- sálak, kesztyűk
- nagyobb kövek (jól fertőtlenítve, olyan nagy hogy ne férjen a szájába)
- nagyobb kagylók (jól fertőtlenítve, nem éles szélekkel)
- kindertojás belseje (bár tudom, műanyag, de ha teszel bele valamit ami zörög, nagyon érdekes egy babónak)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése