Szalonnasütés
Itt az augusztus, és még annyi de annyi minden maradt a listán. A héten a szalonnasütést választottuk, és milyen jól tettük.
Farkasgyepű előtt ha befordulunk az erdőbe, egy 5-10 perc autózás után klassz kis fedett pihenő van, 3-4 paddal, szalonnasütővel és beljebb az erdőben egy olyan retró pottyantós WCvel. Ideális hely a családi pikniknek, de ahogy közeledett az este, még a sátorozásra is hajlottam volna...
Lila nyílnál kell bekanyarodni, zöld nyíl a pihenő:
Ahogy bekanyarodunk, jobbra és balra is sok a szeder bokor (tavasszal pedig szamóca). Elő lehet hát kapni a fedeles dobozt, és jól telepakolni, hogy legyen desszert a szalonna után.
Jöhet a megfelelő mennyiségű és minőségű fa begyűjtése, majd csinos kis halomba rendezése, és a tűzgyújtás.
Mi 3-6ig voltunk kinn, ennyi idő alatt kényelmesen szedünk szedret, sütöttünk szalonnát és ettünk fel mindent. Hazaérve jó alapos fürdés, és kullancsvadászat. (Apa talált egyet bennem, leszedte... de kiderült, hogy csak egy anyajegy volt! :D )
Itt az augusztus, és még annyi de annyi minden maradt a listán. A héten a szalonnasütést választottuk, és milyen jól tettük.
Farkasgyepű előtt ha befordulunk az erdőbe, egy 5-10 perc autózás után klassz kis fedett pihenő van, 3-4 paddal, szalonnasütővel és beljebb az erdőben egy olyan retró pottyantós WCvel. Ideális hely a családi pikniknek, de ahogy közeledett az este, még a sátorozásra is hajlottam volna...
Lila nyílnál kell bekanyarodni, zöld nyíl a pihenő:
A közelben van egy klassz pisztrángos tó, de az túl nagy kockázat lett volna másfél éves vízimádó Bendegúzzal.
Én csak az alapvető felszerelést vittem magammal, mivel kb
10 percem volt összekészülni. A gyerekek hamarabb ébredtek, és így született az
elhatározás, hogy sütögetünk, de gyorsan kellett pakolni. Ami mindenképp
kell:
-
SZALONNA :D (én kolozsvárit vittem, mert
húsosabb, fejenként egy ujjnyi szelet bőven elég volt)
-
kenyér (célszerű előre szeletelt)
-
paradicsom v paprika
-
alufólia, ha viszünk sütni krumplit, kukoricát
és hagymát is
-
pillecukor, ha van édesszájú
-
kés (egy elég volt: a szalonna-paradicsom
szeleteléshez, és mikor kész volt a sült szalonna, mindenkinek katonaként
került a tányérra)
-
kés a nyársak faragásához
-
fejenként egy tányér, és egy pohár
-
2 konyharuha (és szalvéta, de mivel van
pelenkásunk, így nálam mindig van popsitörlő)
-
2 x 1.5 liter csapvíz – inni, szedret mosni,
kezet mosni (legközelebb 3 kell)
és még egy mosószeres nagy flakon víz a tűz
oltásához
-
pléd (én a padra terítettem)
-
fedeles doboz a szamócának
-
zacskó – esetleges szemétnek és még egy a koszos
tányéroknak
GYUFA ÉS PAPÍR!!!!
-
játék: bubifújó, labda, nagyító, tollas, erdei
kincskereső lapok… ki mit szeret
Jöhet a megfelelő mennyiségű és minőségű fa begyűjtése, majd csinos kis halomba rendezése, és a tűzgyújtás.
A szalonnához a nyársnak friss ágat vágjunk, nehogy az is lángra kapjon. Ha kész a nyárs, akkor a szalonnát úgy döfjük fel, hogy egyik felén be, másikon ki... ahogy Bendus mutatja:
A szalonnát parázson illik sütni, de ki az aki azt meg bírja várni?
Mi 3-6ig voltunk kinn, ennyi idő alatt kényelmesen szedünk szedret, sütöttünk szalonnát és ettünk fel mindent. Hazaérve jó alapos fürdés, és kullancsvadászat. (Apa talált egyet bennem, leszedte... de kiderült, hogy csak egy anyajegy volt! :D )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése